ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕМЕНТІВ ДІЛОВОЇ ГРИ НА ЗАНЯТТЯХ З ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ У МАЙБУТНІХ МЕНЕДЖЕРІВ

Автор(и)

  • Н.В. Кардаш м. Вінниця

Ключові слова:

Ділова гра, вища математика, менеджери, висококваліфіковані фахівці

Анотація

Підготовка висококваліфікованих фахівців, зокрема майбутніх менеджерів, нині неможлива без використання в навчальному процесі новітніх освітніх технологій, що базуються на інтерактивних методах навчання. Серед них особливе місце займають ігрові методи навчання, зокрема ділові ігри.
Вища математика в економічному вищому навчальному закладі (ВНЗ) вивчається протягом двох або трьох початкових триместрів, тому викладачі повинні допомогти студентам не тільки одержати міцні знання, а й розвинути в них уміння творчо мислити.
Адже саме викладачі фундаментальних дисциплін, у першу чергу, відповідальні за адаптацію студентів у стінах ВНЗ, формування їхнього ставлення до процесу навчання, виховання майбутньої інтелігентної людини [4].
Математика має значне як прагматичне, прикладне, так і не менш важливе філософське, світоглядне значення. Математика надає широкі можливості для вільного виявлення творчих здібностей особистості. Проте інтерес до предмета виробляється тоді, коли студенту зрозуміло те, про що говорить викладач, коли задачі цікаві за змістом, коли студенту самому потрібно мислити, робити висновки, узагальнення, коли він бачить перспективу використання одержаних знань на практиці. Значні можливості щодо формування творчої особистості фахівця містить імітаційно-ігровий підхід до організації навчальної роботи зі студентами, а використання дидактичних ігор на заняттях з вищої математики, забезпечує професійне спрямування, позитивну мотивацію навчально-пізнавальної діяльності студентів, створює необхідні умови для формування творчих здібностей.

Завантажити

Дані для завантаження поки недоступні.

Опубліковано

2021-03-13

Номер

Розділ

РОЗДІЛ 5

Як цитувати

ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕМЕНТІВ ДІЛОВОЇ ГРИ НА ЗАНЯТТЯХ З ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ У МАЙБУТНІХ МЕНЕДЖЕРІВ. (2021). Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 8, 307-311. https://vspu.net/sit/index.php/sit/article/view/2054