ІНТЕГРАЦІЯ ЗНАНЬ УЧНІВ У ПРОФЕСІЙНИХ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИХ ЗАКЛАДАХ ШВЕЙНОГО ПРОФІЛЮ

Автор(и)

  • О.В. Бойчук м. Вінниця

Ключові слова:

інтеграція, освіта, інформатизація, науково-технічний прогрес, професійно-технічний цикл

Анотація

Реформи економічних структур та перехід до ринкових методів й форм
господарювання у нашій країні вимагають підготовки кваліфікованих робітників з високими професійними знаннями, які можуть вільно орієнтуватися і приймати рішення в умовах ринку. Їх професійне становлення та діяльність відбуваються в умовах жорсткої конкуренції, тому рівень кваліфікації сучасного робітника повинен враховувати розвиток новітніх технологій виробництва, інформатизацію суспільства, а також можливість перекваліфікації та зміни спеціальності 2, 3.
Успішне вирішення цієї важливої педагогічної проблеми залежить від глибини і
всебічності вивчення інтегративних процесів, які відбуваються в науці, мистецтві, техніці, виробництві, в соціальних та суспільних сферах життя 9, 8. Освіта ХХІ століття передбачає фахову підготовку з урахуванням особливостей комплексів різнопредметних знань, що поєднують загальноосвітні та спеціальні знання. Традиційна система навчання, незважаючи на численні реформи, неспроможна задовольнити вимоги сучасного суспільства, оскільки вона поєднує значну кількість навчальних предметів, які змістовно та методологічно не узгоджуються між собою. Предметна роз’єднаність знань стає однією з причин фрагментарності світогляду фахової підготовки випускника професійної школи у той час, коли в світі переважають тенденції до економічної, політичної, культурної, інформаційної інтеграції 11, 105. Сучасна система освіти повинна мати об’ємне структурування: цим вимогам відповідає система інтегрованих знань та умінь.

Завантажити

Дані для завантаження поки недоступні.

Опубліковано

2021-03-01

Номер

Розділ

РОЗДІЛ 3

Як цитувати

ІНТЕГРАЦІЯ ЗНАНЬ УЧНІВ У ПРОФЕСІЙНИХ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИХ ЗАКЛАДАХ ШВЕЙНОГО ПРОФІЛЮ. (2021). Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 3, 197-203. https://vspu.net/sit/index.php/sit/article/view/1030