З ДОСВІДУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗАСОБАМИ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ

Автор(и)

  • А.П. Кобися м. Вінниця
  • В.М. Кобися м. Вінниця

Ключові слова:

дистанційне навчання, освітній процес, інформатизація, навчально-виховна робота, нові комп'ютерні технології, електронна пошта

Анотація

На сучасному етапі розвитку професійної освіти виникає проблема якості підготовки кваліфікованих педагогічних працівників. Суть у тому, що в рамках вищої школи фахівці здійснюють навчання за узагальненими стандартами, тобто підготовка здійснюється з відривом від конкретної професійної ситуації. І вже у професійно- технічному закладі викладач повинен поглибити свої знання згідно стандартів тієї чи іншої спеціальності, що він, як правило, і робить, самостійно шукаючи джерела інформації, спілкуючись з оточуючими, набуваючи практичних вмінь та навичок.
Нині створено спеціальні методичні центри, основною метою діяльності яких є підвищення кваліфікації педагогічних працівників. Проте їх послуги вимагають, як правило, додаткових капіталовкладень на транспортні витрати, проживання та придбання методичної літератури.
У наш час для системи підвищення кваліфікації викладачів та майстрів виробничого навчання досить перспективним є дистанційне навчання з використанням комп’ютерних телекомунікацій як середовища, що дозволить реалізувати такі проблеми: одночасне охоплення значної кількості тих, хто підвищує свій фаховий рівень, їх незалежності від місця та часу проведення навчання, інформаційна підтримка в процесі навчання.

Завантажити

Дані для завантаження поки недоступні.

Опубліковано

2021-03-01

Номер

Розділ

РОЗДІЛ 3

Як цитувати

З ДОСВІДУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗАСОБАМИ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ. (2021). Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 3, 217-220. https://vspu.net/sit/index.php/sit/article/view/1034

Статті цього автора (цих авторів), які найбільше читають

1 2 > >>