АДАПТАЦІЯ КУРСАНТІВ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ МНС УКРАЇНИ ДО НОВИХ УМОВ ПОВ’ЯЗАНИХ ІЗ СЛУЖБОВОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ

Автор(и)

  • О.М. Парубок м. Львів

Ключові слова:

Службова діяльність, професійна підготовка, навчання, навчально-виховний процес

Анотація

Сучасний рівень розвитку суспільства і умови переходу до нових соціальних відносин потребують вирішення досить важливого завдання – вдосконалення професійної підготовки майбутнього фахівця МНС. Це, в свою чергу, пов’язано з пошуком шляхів і методів модернізації, спрямованої на підготовку фахівців з вищою професійною освітою та формування представника МНС нового типу – нестандартної особистості, здатної успішно адаптуватися до нових нелегких умов службової діяльності.
Реалізація цих завдань можлива тільки в умовах цілісної педагогічної освіти, в якій у стрункому логічному взаємозв’язку були б представлені всі її етапи: вступ до вищого навчального закладу, навчання у ньому та період після закінчення навчального закладу.
Проте існує низка складних питань, пов’язаних із забезпеченням наступності навчання у
загальноосвітній школі та у вищих навчальних закладах, які сьогодні віднесені до І-ІІІ рівнів
акредитації. Ця проблема ускладнюється труднощами перших років навчання – так званого,
адаптаційного періоду, який виникає при переході від одного ступеня освіти до наступного.
Як відомо, процес переходу молодої людини зі школи до навчальних закладів МНС має ряд характерних ознак. У цей період курсанти молодших курсів відчувають найбільші труднощі в пристосуванні до нових умов навчання та несення служби, що зумовлено суперечностями і труднощами особистісного розвитку (становлення самооцінки, самосвідомості).

Завантажити

Дані для завантаження поки недоступні.

Опубліковано

2021-03-13

Номер

Розділ

РОЗДІЛ 5

Як цитувати

АДАПТАЦІЯ КУРСАНТІВ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ МНС УКРАЇНИ ДО НОВИХ УМОВ ПОВ’ЯЗАНИХ ІЗ СЛУЖБОВОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ. (2021). Modern Information Technologies and Innovation Methodologies of Education in Professional Training Methodology Theory Experience Problems, 8, 395-402. https://vspu.net/sit/index.php/sit/article/view/2089

Статті цього автора (цих авторів), які найбільше читають